AVANTATGES

Monolith Kamado està considerat com el "Rolls Royce" del Slow Cooking ja que presenta uns avantatges envers altres sistemes de cuina amb foc com ara les graelles o les barbacoes. Us presentem quins són:

Materials de construcció:

Estan fetes amb ceràmica d'alta resistència a la temperatura, són molt refrectàries i aïllants. No s'oxiden ni s'esquerden i si es pràcticament eterna si s'utilitza correctament.

Combustible:

S'utilitza exclusivament carbó vegetal de bona qualitat, per això no pot haver contaminació amb sabors estranys. Genera poca cendra i dura molt més que les briquetes i la llenya.

Seguretat:

Al treballar sempre tancades, no hi ha possibilitat de cremades amb flames o espurnes i es pot utilitzar durant tot l'any, independentment de la normativa anti incendis.

Neteja:

Les cendres resten al cendrer, que es pot netejar fàcilment. Com que només genera una columna de fum blanc, si s'utilitzen encenalls de llenya humida per fumar, es poden col·locar a qualsevol lloc extern, terrasses, porxos, balcons, etc. Si visiteu la web argentina, podreu veure com utilitzen aquesta qualitat com a reclam.

Respecte amb el medi ambient:

Monolith Kamado es el més ecològic del sistemes de cuina amb foc, respectant al màxim l'entorn.

Versatilitat:

Estem davant d'una eina de cuina molt versàtil i funcional. Així, la podem fer servir com a barbacoa, per rostir, com a forn de Llenya, fumador, wok, olla ferroviària i per fer potatges, pa, rebosteria, etc.

Avantatges gastronòmics i exclusives:

Amb la Monolith Kamado el menjar no es reseca i queda més gustós, sucós i tendre. D'altre banda, podem regular la temperatura d'una forma més precisa, amb rangs que van dels 800C als 3900C. Finalment, com que són molt econòmiques i eficaces, les càrregues de carbó duren desenes d'hores.


 Kamado vs barbacoa

BARBACOA
MONOLITH KAMADO
Aventatges
Existeixen diferents formes i tamanys.
Permeten fumar i cuinar lentament tot i que amb limitacions.
S'encenen en 30 minuts.
Fàcils de desplaçar.

PVP: 60 - 800€
Així, la podem fer servir com a barbacoa, per rostir, forn de Llenya, fumador, wok, olla ferroviària i
per fer potatges, pa, rebosteria, etc.
S'encenen en 15 minuts.
Presenta el millor control de les temperatures.
No cremen ni fan fum quan es cuina.
Són molt netes i segures, no s'oxiden.
Són longeves com un forn de llenya.
En alguns països europeus existeix una legislació específica per balcons i urbanitzacions.

PVP: 600 - 8000€
Desventatges
Risc de cremadures si es toca el metall, irradien molta calor i el control de la temperatura es limitat en precisió i temps.
Són les més brutes.
La gamma baixa s’oxida amb facilitat.
Donada la seva versatilitat necessiten d'un aprenentatge previ per aprendre a controlar els tiratges i les temperatures.
Són pesades.


r, per la circulació dels gasos i el fum, per la ceràmica i pel tipus de combustió.
Suculència
Es produeix una important pèrdua de suculència per la falta
d'aïllament i poder refractari. Exigeix més calor per cuinar.
Presenta la menor pèrdua de sucs de tots els sistemes, degut a l'aïllament i la capacitat refractària de la ceràmica.
La circulació lenta de l'aire fa que requereixi menys calor
total.
Rang de
 temperatures
Arriben als 3500C, tot i que lo normal es que es
mantingui a + ó - 2500C.
No són eficients per mantindre i/o controlar les temperatures.
Els temps de cocció són més curts.
Es pot cuinar des de 550C fins a 4000C.
La temperatura es manté estable durant més de 15-20 hores.

Atres entrades sobre Monolith Kamado:


Què és Monolith Kamado

Monolith Kamado Barcelona
Carles Jordà Pascó
661902045
kakujorda@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada