CARNS


Amb la Kamado Monoltih podem cuinar les carns de múltiples maneres, amb calor directe (barbacoa) o indirecte (rostides al forn), a baixa o alta temperatura i amb la possibilitat de fumar. També podrem cuinar amb bosses.

Així, la monolith ens permet cuinar la barbacoa clàssica o bé el típic rostit argentí. A més, ens permet utilitzar la tècnica del "Reverse-seared" o "Brasejat invertit". El procediment es el següent, s'envasa al vuit la peça i es cuina al bany maria en un Runner o un forn, per ser acabada a la planxa o graella, com per exemple en una  Josper (https://vimeo.com/73772616). La Monolith ens permet fer el cicle complert i amb molt bons resultats.




Així, un llom sencer de bou d'uns 4-7 kg, es cuinaria amb calor indirecte a uns 1000C aproximadament, fins que la temperatura de l'interior fos d'uns 500C. Llavors, trauríem la peça, la embolicaríem amb paper d'alumini o film i amb uns draps de cuina i la guardaríem dins una caixa aïllant (per tal d'evitar la pèrdua ràpida de temperatura i provocar la reabsorció dels sucs de la carn). Finalment cuinaríem la peça a la graella a una temperatura aproximada de 2500C.

Amb la Monolith els resultats són espectaculars i a més, presenta l’avantatge de que es poden cuinar peses de 6kg o més i que el punt de cocció no falla mai ja que s'aconsegueix durant la primera fase i amb control digital de la temperatura.

Haurem de jugar amb tres variables: temps, temperatura i fum.


Les peses de carn i porc com més greix infiltrat tinguin millor, quedaran més sucoses. Tanmateix, les aus no resultaran seques sinó sucoses.




Monolith Kamado Barcelona
Carles Jordà Pascó
661902045
kakujorda@gmail.com





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada