Per cuinar un arròs sec, utilitzarem una proporció de 1kg
d'arròs rodó / 1,6L de caldo, o bé 1kg d'arròs bomba / 2L de
caldo.
L'arròs sec es cuinarà en una cassola de fang, baixa i de
fons pla, d'un 40-50 cm de diàmetre.
Escalfarem la Monolith fins arribar als 2000C,
col·locarem l'elevador a sobre de la graella i a sobre la paellera de fang amb
l'oli, deixarem els tiratges oberts i estabilitzarem a 1500C.
Amb la Monolith i cuinant amb fang l'evaporació es pràcticament
nul·la, la ca capa d'arròs es més alta i l'ebullició es més dolça que amb la
paellera baixa de ferro tradicional.
Per que l'arròs quedi al punt, es traurà la paellera als
25 minuts aproximadament i es deixarà reposar uns 15 minuts tapada, on
s'acabarà de vaporitzar la capa superior de l'arròs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada