ARROSSOS SECS o AL FORN


Es considera que 50gr d'arròs per persona es una ració generosa, que permet repetir a tots els comensals.

Per cuinar un arròs sec, utilitzarem una proporció de 1kg d'arròs rodó / 1,6L de caldo, o bé 1kg d'arròs bomba / 2L de caldo.

L'arròs sec es cuinarà en una cassola de fang, baixa i de fons pla, d'un 40-50 cm de diàmetre.

Escalfarem la Monolith fins arribar als 2000C, col·locarem l'elevador a sobre de la graella i a sobre la paellera de fang amb l'oli, deixarem els tiratges oberts i estabilitzarem a 1500C.

Amb la Monolith i cuinant amb fang l'evaporació es pràcticament nul·la, la ca capa d'arròs es més alta i l'ebullició es més dolça que amb la paellera baixa de ferro tradicional.

Per que l'arròs quedi al punt, es traurà la paellera als 25 minuts aproximadament i es deixarà reposar uns 15 minuts tapada, on s'acabarà de vaporitzar la capa superior de l'arròs.


Podrem donar-li un lleuger toc fumat utilitzant encenalls de taronger, pomera o bé amb herbes aromàtiques com ara el romaní.



Monolith Kamado Barcelona
Carles Jordà Pascó
661902045
kakujorda@gmail.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada